FelisDesign

Ik stuur je graag een blogupdate

Hoe stel ik een kleurenpalet samen voor jouw interieur?

Ben jij niet zeker van je zaak wat kleur betreft? Geen zorgen, schaam je hier maar niet voor. Je bent zeker niet de eerste en hoogstwaarschijnlijk ook niet de

laatste die hier niet uitkomt. Of niet zo goed aandurft om een keuze te maken tussen kleuren, voornamelijk omdat je bang bent het verkeerd te doen. Maar er bestaat geen verkeerde keuze. Kleur is vaak maar verf en kun je zo vaak als je wilt (of vergist) overschilderen. Durf je het toch nog niet aan, dan hoop ik dat deze blog je een beetje op weg helpt.

Waar ik als eerste naar kijk is wat voor interieur je wilt. Hou je ervan om je te omgeven in een donker palet, dan heeft het geen zin om te kijken naar de lichte kleuren en vice versa. Dit zorgt er al gelijk voor dat er zoveel kleuren wegvallen, waar je je niet meer mee bezig hoeft te houden.

“Is het die mooie gele stip uit een schilderij, of is het dat prachtige groen van de kerstboom van afgelopen jaar?”

Kijk vervolgens naar de ruimte waar je de kleuren voor wilt kiezen. En bedenk of het natuurlijke daglicht van die ruimte een prettig effect zou
hebben op de kleur waar je over na denkt. Waar je ook
aandacht aan dient te geven is welke kleur jouw plezier brengt.

Is het die mooie gele stip uit een schilderij, of is het dat prachtige groen van de kerstboom van afgelopen jaar? Welke kleur het ook is, het moet je wel iets doen, iets positiefs brengen.

Na het kunnen kiezen van kleuren is het ook handig om te weten hoe je het moet toepassen in de ruimte. Denk in ieder geval aan kleurtinten, nuances, dieptes. Een ruimte die volledig in één kleur gewikkeld wordt, gaat snel vervelen. Om een juiste balans te creëren is spelen met diverse tinten een goede oplossing.

Dit kan ook in één kleur, die je in verschillende dieptes neemt. Eerder gaf ik aan dat kleur alleen verf is, maar je kunt het natuurlijk ook toepassen d.m.v. accessoires, meubels, behang etc. Dit geeft ook diepte en textuur, lagen in je ruimte, waardoor er meer speelsheid en karakter wordt toegevoegd.

Ben je graag een rebel? Ook in je kleurkeuzes? Dan kun je denken aan een palet wat meer contrastrijk is. Kleuren die tegenover elkaar staan in de cirkel. Onthoud bij het kiezen

voor dit palet dat de helderheid van de kleuren wel in balans dienen te zijn.

Heb je na het lezen van de blog toch nog behoefte aan een gepersonaliseerd kleurplan, die jouw wensen en gevoel duidelijker weergeeft? Naast interieuradviezen kun je bij mij ook terecht voor een kleuradvies. Hoe rebels je ook bent, of niet, maakt voor mij niet uit. Ik help je graag.

Bron Afbeeldingen:

▪ designlovefest.com
▪ milanstyleguide.com
▪ thevirtualcollaborative.com

Over Shureska:

Wat leuk dat je mijn blog leest! Ik wil je graag inspireren en laten zien dat jouw interieur er zeker mag zijn. 

Ik geloof dat jouw droominterieur zeker haalbaar is. 

Veel leesplezier,

Liefst Shureska

"Tijdloze interieurs met een snufje durf en lef"

Shureska

Volg @felisdesign_7 op instagram