FelisDesign

Inspiratie nodig? Meld je aan voor updates. Vul hieronder je e-mailadres in.

Welk "interieur design" definieert FelisDesign?

Waar moet je aan denken als je een interieurontwerper hoort praten over een elegant en tijdloos interieur design? Dan denk je aan een combinatie van klassieke elementen en moderne accenten die samen een elegante en tijdloze uitstraling geven. Want in plaats van de laatste interieur trends te volgen, kies ik voor een design die tijdloos is en die je jarenlang kunt blijven waarderen. Door deze aanpak zul je een elegante en tijdloze sfeer creëren die altijd in stijl is. 

Contrasteer door durf en lef te tonen!

FelisDesign werkt graag met deze “stijl”. “Waarom?” hoor ik je denken. Omdat het een type design is wat voor langere tijd mee kan gaan. Het zorgt voor een interieur waar je veel aan kan toevoegen en het toch zeer eigen kan maken. Ik doe dit graag met een beetje durf. Denk hierbij aan een contrasterende behang keuze. Of juist een kleur die jij zelf over het algemeen niet zou durven in je interieur, omdat je dat toch te spannend vindt.

interieur
interieur

Belangrijk om in gedachten te houden.

Een belangrijk onderdeel van een elegante en tijdloze interieur is de keuze van materialen. Kies voor natuurlijke materialen zoals hout, marmer, leer en stof voor een warm en luxueus gevoel. Want deze materialen zijn duurzaam en zorgen ervoor dat de kamer er jarenlang mooi uit blijft zien.

Kleur bepaalt veel in een interieur.

Een ander belangrijk aspect van een elegante en tijdloos design is de kleurkeuze. Neutrale kleuren zoals wit, beige, natuurtinten, grijs en zwart zijn een goede keuze omdat ze een rustige en serene sfeer creëren. En hierdoor kan je accenten toevoegen, zoals accessoires, denk aan kussens, kleden of schilderijen zonder dat de kamer te druk wordt. Durf erna lef te tonen, want je transformeert het interieur gelijk naar een uniek en persoonlijk omgeving.

interieur
interieur

Balans is KEY.

Een goede balans tussen symmetrie en asymmetrie is ook belangrijk. Symmetrische elementen zoals twee identieke lampen of een paar identieke stoelen creëren een gevoel van harmonie en orde. Maar asymmetrische elementen zoals een enkele stoel of een uniek tafelblad zorgen voor een beetje spanning en interessante visual.

Last but not least...

De juiste verlichting is ook een belangrijk aspect van een elegante en tijdloze stijl. Kies voor een mix van algemene verlichting, zoals plafondverlichting,  functionele (sfeer) verlichting, zoals een leeslamp of een wandlamp, en je creëert een warme en gezellige sfeer.

Tot slot, kies voor kwaliteitsvolle meubels en accessoires die tijdloos zijn. Want deze kun je jarenlang blijven gebruiken. Dit helpt om een gevoel van elegantie en verfijning te creëren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over of de stijl nog wel in de mode is.

 

 

Kom je er na het lezen van mijn blog nog niet helemaal uit? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. 

bronvermelding: pinterst.com

Welkom…

Wat leuk dat je mijn blog leest! Ik wil je graag inspireren en laten zien dat jouw interieur er zeker mag zijn. 

Ik geloof dat je droominterieur met inzet van lef en durf zeker haalbaar is. 

 Veel leesplezier!

Liefs Shureska

"Tijdloze interieurs met een snufje durf en lef"

Shureska

Volg @felisdesign_7 op instagram